Росія дала Білорусі кредит на 1 млрд доларів

Поділитися:

Мільярд доларів міждержавного кредиту виділила Росія для Білорусі. Відповідне розпорядження підписав прем’єр-міністр Федерації Михайло Мішустін. Про це розповіли у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Зараз російському Мінфіну і МЗС доручено провести переговори з Мінськом про умови надання грошей. І в завершенні переговорів укласти договір про виділення кредиту.

Слід зазначити, що допомога надійде двома траншами – по півмільярда доларів в цьому і початку наступного року. Облік по заборгованості по кредиту вести в російських рублях.

Нагадаємо, що «Укртранснафта» продовжила співпрацю з Білоруссю щодо транспортування нафти ще на рік. Договір був укладений з дочірньою компанією Білоруської нафтової компанії – BNK UK Ltd. Про це повідомляє генеральний директор «Укртранснафти».

Раніше повідомлялося, що суд Віргінських островів заарештував акції української судноплавної Фішинг Компані Ес Ей за позовом російського «Зовнішекономбанку». Акції Фішинг Компані заарештували за рішенням Стокгольмського арбітражу. Він зобов’язав Україну відшкодувати ВЕБ витрати, які той поніс через арбітражний розгляд інвестиційного спору про експропріацію «Промінвестбанку». Однак Україна відмовилася добровільно виконати рішення арбітражу, тому його привів у виконання примусово Верховний суд на території Британських Віргінських островів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу