Через пташиний грип імпорт української курятини впав

Поділитися:

Спалах пташиного грипу у Миколаївській області став причиною того, що закордонні торговельні партнери нашої країни тимчасово обмежили ввезення курятини українського виробництва. Такі дані оприлюднили у Держпродспоживслужбі України.

Ще на початку грудня в одному з селянських господарств на Миколаївщині, точніше у господарстві з села Кандибине, було зафіксовано мор птиці, який після проведення експертизи виявився небезпечним проявом важкої вірусної хвороби. Вже через десять днів схожий випадок зафіксували у селі Новоматвіївське у тому ж районі області.

Експерти кажуть про те, зо вірус міг бути занесеним дикими перелітними птахами, натомість Україна, спираючись на свої зобов’язання у рамках членства у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин, повідомила про хворобу всім своїм торговим партнерам. Станом на зараз нашу курятину не імпортують Білорусь та Гонконг, країни ЄС та Сінгапур, Туніс та Японія, Марокко та інші країни.

Раніше повідомлялося про те, що в Європі цінують українські продукти харчування, зокрема вершкове масло, курятину та мед.

Також ми писали й про те, чи зміниться вартість м’яса до Нового року та чи зможуть українці придбати все те, що вони запланували для приготування новорічних та різдвяних смаколиків. На думку виробників, зробити ціни вище — значить залишитися без виторгу, оскільки люди в умовах карантину скоротили свої покупки. На цей момент ціна на м’ясо зіставляється з купівельною спроможністю громадян.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу