Курятина, мед і масло – які українські товари цінують в Європі?

Поділитися:

В офісі Президента заявили, що на європейському ринку українські курятина, мед і масло дійсно конкурентоспроможні. Хоча українську продукцію, яка є досить якісною, не чекають з розпростертими обіймами на європейському ринку.

Нам вдається збільшувати певні квоти, реформувати певні частини угоди про асоціацію. Формально-юридичне можливість переглянути квоти України буде з 1 січня 2021 року. Не перший рік піднімається тема, що саме Україна повинна робити для посилення торгово-економічного дипломатії, допомоги вітчизняному бізнесу за кордоном. Тут головне, як буде називатися структура, буде виконувати це завдання. головне – чи маємо ми відповідних високоякісних фахівців. Якщо в Україні є відповідні люди в тих чи інших міністерствах, треба їх задіяти, відправляти їх за кордон. Якщо немає таких людей в системі держслужби, треба не боятися запрошувати їх через системи. Але не для того, щоб вони працювали на конкретні компанії або лобіювали їх, а щоб вони працювали на Україні “, – повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, що з початку 2020 року Україна експортувала 28,451 тис. Тонн меду. При цьому тільки в травні було відправлено за кордон 5,898 тис. Тонн. Порівнюючи виручку за той же період минулого року, в 2020 за експорт меду отримали 46 млн доларів, що на 12,7% більше. Про це повідомила прес-служба Державної митниці.

Раніше повідомлялося, що за даними Державної служби статистики, українці віддають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва.

Так, продажу вітчизняного м’яса в І кварталі 2020 року склали 4 млрд грн, що становить 97,2%. Решта – 2,8% – імпортний продукт. При цьому, в порівнянні з 2019 роком, споживання м’яса в Україні зросло на 10,1%.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу