У Міненерго підготувалися до «зелених» аукціонів

Поділитися:

Україна практично готова до проведення “зелених” аукціонів в наступному році. Міненерго завершує підготовку до продажу на електронних біржових майданчиках електроенергії від вітрових і сонячних електростанцій.

Про це у вівторок, 1 грудня, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Повідомляється, що на днях в Міненерго пройшла погоджувальна нарада під керівництвом першого заступника міністра енергетики Ольги Буславець. Її учасники обговорили подробиці проведення аукціонів з продажу “зеленої” електроенергії  наступного року.

Як сказано в прес-релізі, на нараді виробили спільну позицію щодо проведення “зелених” аукціонів в прив’язці до Енергетичної стратегії України до 2035 року.

А проект рішення Кабміну з усіма показниками представлять інвесторам у виробництво екологічно чистої електрики на розширеній зустрічі, яку планується провести 3 грудня.

Нагадаємо, Міністерство енергетики пропонує наступного року ввести зобов’язання для всіх генеруючих компаній продавати електроенергію за двосторонніми контрактами виключно через електронні біржові майданчики.

Також раніше ми написали про те, що колишня виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславець після свого звільнення залишиться працювати в міністерстві. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу