У Міненерго хочуть продавати електрику на аукціоні

Поділитися:

Міністерство енергетики пропонує в наступному році ввести зобов’язання для всіх генеруючих компаній продавати електроенергію за двосторонніми контрактами виключно через електронні біржові майданчики.

У Міненерго відзначили, що хочуть створити однакові умови роботи для виробників державного і приватного сектора. А також передбачити торгівлю електричною енергією на двосторонніх договорах виключно через електронні майданчики, тобто біржі. Чи буде це на старті одна біржа, або їх буде кілька – поки невідомо.

Але торгівля буде відбуватися за прозорими правилами і за зрозумілою логікою ціноутворення для всіх виробників.

У міністерстві сподіваються, що це автоматично створить конкуренцію на інших сегментах. Такий крок підтримується іноземними консультантами та нардепами з профільного комітету з питань енергетики та ЖКГ.

Також планується продавати через такі майданчики і газ.

Нагадаємо, що колишня виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславец після свого звільнення залишиться працювати в міністерстві. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Також, норми споживання “блакитного палива” необхідно міняти в бік збільшення тільки для домоволодінь без приладів обліку споживання газу (газових лічильників). Про це заявили в Міненерго (Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України).

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу