У «Приватбанку» забрали центральний офіс в Дніпрі

Поділитися:

Згідно з рішенням Господарського суду Дніпропетровської області, компанія «Океанмаш», пов’язана з олігархом Ігорем Коломойським, відсудила у «Приватбанку» головний офіс, який знаходиться за адресою Набережна Перемоги, 50.

Відомо, що до 2016 року «Приватбанк» був власністю Коломойського і його партнера Геннадія Боголюбова. Пізніше його націоналізували, щоб врятувати від краху і втрати вкладів майже 20 мільйонів українців. Однак уже в 2017-2018 роках Коломойський став заявляти, що держава неправомірно забрала у нього банк і різними способами намагається повернути «Приват» собі, або отримати компенсацію.

Слід зазначити, що 2 липня 2020 року «Океанмаш» подав позов з вимогою зняти державну реєстрацію з офісу «Приватбанку» в Дніпрі і визнати право власності за фірмою Коломойського.

Керівництво «Привату» повідомляє: проблема в тому, що будівлю взяли на баланс лише в 2016 році. Однак офіційно «Приватбанк» офіс на Набережній Перемоги, 50 віддавати не збирається і подає апеляцію.

Нагадаємо, що судді продовжать вивчати законність договору «Приватбанку» з детективами Kroll. Таке рішення прийняли в Апеляційному суді. Тому скаргу екс-акціонера зараз державного «Приватбанку» – Ігоря Коломойського – розглянуть знову. На його думку, іноземні компанії – а у справі крім Kroll фігурують ще два агентства – незаконно взялися перевіряти фінансові справи «Приватбанку».

Раніше повідомлялося, що олігарха Ігоря Коломойського не вдалося оскаржити право Ощадбанку стягнути з Росії 1,3 млрд гривень.

Верховний суд України повернув скаргу компанії «ІКБ-Інвест» на постанову Київського апеляційного суду. Постанова задовольнила заяву «Ощадбанку» і надало дозвіл на виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу