Коворкінг звільнили від земельного податку

Поділитися:

У Державній податковій службі України розповіли про те, що власники коворкінг можуть не платити податок на землю.

Так, коворкінг – це модель організації роботи людей з різним типом зайнятості в єдиному робочому просторі, тобто фактично “оренда” робочих місць (офісів і / або офісного обладнання).

Відомо, що чинне законодавство не містить визначення терміна “коворкінг”, проте діяльність по “коворкінг” – надання в оренду розташованих у відповідних приміщеннях робочих місць, обладнаних необхідною офісною технікою (наприклад, комп’ютер, принтер, сканер, факс), в тому числі і надання додаткових послуг обслуговуючим персоналом власника (організатора) коворкінгу щодо забезпечення належних умов користування як приміщенням безпосередньо (розміщення робочих місць коворкінгу), так і допоміжними приміщеннями, право на користування якими виникає відповідно до встановлених санітарно-гігієнічними нормами.

Слід зазначити, що податківці в своєму роз’ясненні приходять до висновку, що у єдинника третьої групи не виникатимуть податкові зобов’язання по земельному податку, якщо його діяльність не містить ознака надання земельних ділянок та / або нерухомого майна, в тому числі окремих приміщень як частини об’єкта нерухомого майна, що знаходиться на таких земельних ділянках, в оренду (найм, позику).

Разом з тим, на питання про ідентифікацію діяльності по коворкінг по КВЕД, в ДПСУ порадили звернутися в Державну службу статистики України.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський висловив політичну підтримку щодо прийняття закону №3131-д, в якому регламентується оподаткування земельних паїв українців. Про це президент повідомив особисто в рамках своєї останньої зустрічі з представниками бізнес-сектору Волинської області.

Раніше повідомлялося, що в Держподатковій службі перерахують переклади, які українські трудові мігранти роблять в Україні, а заодно перевірять всіх на предмет задекларованих грошей. Як розповів глава відомства, саме заробітчани наповнюють один з резервів податкових накопичень в країні – мова йде про 12 млрд доларів на рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу