Підтримка бізнеса в умовах локдауну може коштувати державі 20 млрд гривень

Поділитися:

За підрахунками експертів підтримка бізнеса у часи пандемії та локдауну може коштувати державі не менше ніж 20 мільярдів гривень. В Україні є галузі, по яких коронавірус вдарить доволі сильно, а в окремих випадках такі удари були смертельними.

Наразі грошей в бюджеті країни, які можна було б направити на підтримку бізнеса, немає. Експерти кажуть, що грошей ледве вистачає на виплату зарплат та пенсій, соцдопомоги та інших обов’язкових платежів.

Раніше повідомлялося про те, що уряд хоче ввести повний локдаун в грудні. «Позиція Уряду незмінна – карантин вихідного дня буде. Причому навіть висловлено думку, що це плавна підготовка до повного локдауну в нашій країні. Озвучувалися цифри, цей локдаун в такому, скажімо, песимістичному варіанті буде десь з 10-15 грудня, в такому, скажімо, оптимістичному – 20-25 грудня на кілька тижнів. Це обговорюється. Попросили наші пропозиції», – заявив чиновник.

Також ми писали й про те, що експерти розповіли, скільки грошей втратить країна під час локдауну. «Оголошення в листопаді трьох з чотирьох вікендів карантинними з тими обмеженнями, які введені, приведуть до втрати в цьому році 0,15% українського ВВП. Відносно невеликий показник, проте якщо перерахувати його в абсолютні показники, то 6 млрд грн ми орієнтовно можемо недорахуватися ВВП в цьому році в порівнянні з тим, якби ми такий карантин не запроваджували».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу