Уряд хоче ввести повний локдаун в грудні

Поділитися:

 

Кабінет міністрів України має намір ввести повний локдаун на кілька тижнів. Про це заявив у своєму відео-зверненні мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

“Позиція Уряду незмінна – карантин вихідного дня буде. Причому навіть висловлено думку, що це плавна підготовка до повного локдауну в нашій країні. Озвучувалися цифри, цей локдаун в такому, скажімо, песимістичному варіанті буде десь з 10-15 грудня, в такому, скажімо, оптимістичному – 20-25 грудня на кілька тижнів. Це обговорюється. Попросили наші пропозиції “, – заявив чиновник.

За словами мера, такий крок призведе до катастрофи для економіки, особливо сильно локдаун вдарить по малому і середньому бізнесу.

Нагадаємо, що 6 млрд гривень втратить українська економіка через карантин вихідного дня, введеного в листопаді. Такі дані оприлюднив координатор експертної платформи Національного банку України.

Раніше повідомлялося, що повний локдаун з 17 листопада збираються ввести влади Австрії. Відомо, що вже зараз в державі діє комендантська година: виходити з дому з 20:00 до 6:00 без поважної причини заборонено.

За словами місцевих політиків, такі обмеження пересування людей не особливо допомагають стримувати зростання кількості заражених коронавірусів жителів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу