Азербайджан закінчив будувати власний газопровід в Європу

Поділитися:

Будівництво Трансадріатичного трубопроводу (Trans Adriatic Pipeline, TAP) оголосили повністю завершеним. На цю мить система готова до транспортування газу в Європу, про це повідомили в пресслужбі компанії. Будівництво велося 4,5 року, почалося в Салоніках.

«Це говорить про те, що проекти Стадія-2 розробки родовища Шах-Деніз і «Південний газовий коридор» (ПГК) реалізовані в повному обсязі. Ці проекти вперше змінять енергетичну карту Каспійського регіону, з’єднавши його газові запаси з Європою. Тепер, після завершення останньої частини ЮГК, ця величезна експортна система повністю інтегрована і готова до поставок газу в Європу. Це дозволить нам до кінця цього року почати поставки першого газу з Азербайджану до Європи», — йдеться в повідомленні.

Таке повідомлення — свідоцтво того, що завершений Південний газовий коридор. Про завершення будівництва самого газопроводу в концерні оголосили минулого місяця, 13.10.2020 року, також відомі й технічні характеристики: його довжина становить 878 кілометрів, з них близько 550 проходить по території Греції (по північній її частині), ще 215 — по Албанії, трохи більше ніж 100 км — по дну Адріатичного моря і всього 8 км прокладено по території Італії.

Заявлена ​​пропускна здатність газопроводу — до 20 млрд кубометрів газу в рік.

Раніше повідомлялося про те, що європейські страховики відмовилися працювати з російськими газопроводами.

Також ми писали й про те, що Україна і Польща об’єдналися проти російського газопроводу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу