Україна і Польща об’єдналися проти російського газопроводу

Поділитися:

Україна і Польща вирішили діяти спільно проти запуску проекту “Північний потік-2“.

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, українська і польська сторони в ході зустрічі в Варшаві обговорили співпрацю в сфері енергетики та позицію кожної держави в забезпеченні енергетичної безпеки Європи.

У МЗС також заявили, що країни готові до подальшої розробки угоди між Україною, Польщею та Сполученими Штатами Америки про взаємовигідну співпрацю в енергетичній галузі для диверсифікації джерел енергоживлення.

Представники з Польщі та України акцентували свою увагу на газопроводі Nord Stream 2. Сторони прийшли до висновку, що трубопровід становить загрозу для європейської безпеки в енергосекторі. Було прийнято рішення об’єднати свої сили, щоб зупинити будівництво трубопроводу.

Нагадаємо, що представники Сполучених Штатів Америки провели переговори з європейськими підрядниками з питання газопроводу «Північний потік-2» і вказали на серйозні наслідки від реалізації проекту.

Також ми повідомляли, що нові санкції США проти будівництва «Північного потоку-2» НАК «Нафтогаз» назвав підтримкою безпеки України та Європи.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ