Рада хоче збільшити мережу ЦНАП

Поділитися:

У Комітеті Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування при розгляді проекту державного бюджету на 2021 рік вирішили, що принциповим питанням повинна стати підтримка і розвиток місцевих громад і, зокрема, розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Так, обсяг фінансового ресурсу місцевих бюджетів в 2021 році зросте на 58 млрд грн і складе понад 500 млрд грн. З цих коштів 68% складуть податки і збори, які місцеві громади будуть самостійно збирати на своїй території. І тільки 161 млрд грн – це будуть трансферти з державного бюджету на соціально-економічний розвиток та вирішення галузевих політик.

Серед видатків державного бюджету в 2021 році передбачено, зокрема, субвенції на розвиток мережі ЦНАП у новостворених ОТГ. Фахівці Мінфіну порахували, що будівництво і оснащення нового ЦНАП обійдеться приблизно в 10 млн грн, і в проект держбюджету заклали 50 таких об’єктів.

«Не все ЦНАП треба будувати з нуля. У громадах є чимало занедбаних адміністративних будівель або приміщень, які можна просто реконструювати. Добротний ЦНАП, в такому випадку може обійтися тільки в 2 млн грн », – відзначили фахівці.

Нагадаємо, що в українському уряді спростили процедуру подачі документів, щоб згодом отримати матдопомогу. Йдеться про одноразову допомогу, причому тільки для тих осіб, які відносяться до категорії непрацюючих малозабезпечених осіб, особам з інвалідністю, включаючи і дітей, їх законних представників. Про це розповіли в прес-службі уряду.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ України прийняло рішення закрити відразу три сервісні центри на полях Києва через поширення коронавірусу. Про це свідчать дані, опубліковані на сторінці Головного сервісного центру МВС в Facebook.

Повідомляється, що таке рішення було прийнято через зараження всередині відомства, де несподівано підхопили вірус співробітники.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу