Чому українці не вірять в луцького терориста?

Поділитися:

У вівторок, 21 липня, на всю Україну прогримів гучний скандал через луцького терориста, який взяв в заручники пасажирів місцевого громадського автобуса і не відпускав співгромадян на свободу аж до перемовин з самим президентом країни Володимиром Зеленським. Проте, не дивлячись на весь героїзму українського гаранту і його сприяння в ситуації, українські громадяни не надто вірять у правдивість вчорашніх подій.

Зокрема, багато користувачів соціальних мереж бачать цю ситуацію зовсім в іншому вигляді.

Як відомо, скандальним загарбником пасажирського автобусу був Максим Кривоша. Повідомлення про ситуацію надійшло на лінію 102 рано вранці, у вівторок, 21 липня. Вказувалося, що в центрі Луцьку чоловік захопив автобус з 20 заручниками. Чоловік нібито мав при собі вибухівку і зброю.

Однак вже в вечорі, після перемовин із Зеленським, терорист несподівано відпустив людей на волю, після чого його затримали силовики Національної поліції і Служби безпеки України.

При цьому сам терорист, на подив суспільства, навіть сильно не пручався і нібито був згоден потрапити за ґрати: чоловік повільно вийшов з транспорту і стояв «стовпом», в очікуванні, поки поліція його заарештує. Саме так, напевно, діють терористи при здачі заручників – без достатньої мотивації, зі смішними умовами і без належного опору.

У подробицях на затримання терориста можна подивитися нижче на відео, яке опублікував житель Луцька Валерій Пельця на своїй сторінці в Facebook.

 

 

Відео, як терорист здався.
А для чого потім була світлошумова граната і БТР? Так і не ясно…

Спокійної ночі.
Добре, що всі живі!!

Опубликовано Валерій Пельцем Вторник, 21 июля 2020 г.

Після таких показових кадрів не дивно, що український народ не дуже повірив в страшну казочку про терориста.

Як зіронізував користувач MrHimikus в своєму Facebook, українські силовики затримали загарбника нібито він був не терористом, а жертвою обставин. До публікації він прикріпив смішну картинку-мем.

Також користувач Назар Приходько і зовсім коментує ситуацію, як українську прем’єру фільму, де в головних ролях звичайно ж Зеленський і Кривоша. Фільм називається «Земляни». І судячи з усього, в цей вівторок українці не надто його оцінили.

Фільм “Земляни”, який вимагає від Зеленського поставити у себе на сторінках Кривош – про жорстоке поводження з…

Опубликовано Назаром Приходько Вторник, 21 июля 2020 г.

«Питань більше ніж відповідей, а вже темніє, між іншим …», – в точку описав враження українців від вчорашніх подій Приходько.

Але і на цьому фантазія співвітчизників не закінчується, і вони майстерно описують іронію дій української влади в критичній ситуації з терористом.

«Кирило Тимошенко каже, що терорист відпустив трьох заручників після того, як з ним Зеленський поговорив. Геращенко пише, що це Коваль домовився … Між собою б якось домовилися вже», – пише Станіслав Речинський.

При цьому самі співгромадяни навіть не сумніваються, що вчора в центрі Луцька був зовсім не акт тероризму, а акт підняття рейтингу президента Володимира Зеленського і силових органів України.

Залишилося тільки зрозуміти, чи знав про свою долю сам президент, як вірно помітив в мережі Михайло Стрельніков.

«Все пішло не за сценарієм … По-перше сценарій був лажевим, в по-друге актори сільські …», – резюмував підсумки 21 липня Мізаїл Чаплига.

За останні роки в світі відбулося сотні випадків терористичних актів із захопленням заручників. Як показує досвід, поведінка терористів в усьому світі майже однакова, тому дані поради можуть знадобитися кожному, хто може стати жертвою терористів в будь-якій точці світу.

Українські експерти звернули увагу на несерйозності вимог луцького терориста. Сам злочинець грубо не звертався до людей і вже тим більше не розстрілював заручників.

«Я не можу припускати, що це була театральна постановка для того, щоб підняти рейтинг президента. Однак, зі стовідсотковою впевненістю можу заявити про повну неготовність правоохоронних і силових відомств України до подібних ситуацій “, – зазначив експерт з безпеки і правозахисник, Ярослав Дунаєв в коментарі для телеканалу “Перший діловий“.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу