НАБУ взявся за Мінінфраструктури

Поділитися:

Колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну детективи Національного антикорупційного бюро вручили підозру. НАБУ підозрює його в оформленні документів, що призвело до недоотримання 30,5 млн гривень до держбюджету.

Тиждень тому НАБУ викликало Омеляна для дачі показань у кримінальному провадженні щодо занижених Кабміном в 2018 році портових тарифів і зборів на 20%. За словами підозрюваного, це робилося для збільшення товаро- і вантажопотоку, після чого морська галузь зросла на більш ніж 20%.

Не дивлячись на те, що мене запросили на допит в якості свідка, детектив НАБУ намагається вручити мені підозра, що зменшення портових тарифів і зборів призвело до скорочення доходів державного бюджету і я (хоча це було колегіальне рішення Кабміну) завдав збитків державі“, – заявив Омелян.

Як стало відомо, Омелян підозрюється в тяжкому кримінальному правопорушенні, передбаченого ч.2 ст. 211 КК України, а саме: видача службовою особою нормативно-правового акта, який зменшує надходження до бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були держкошти в особливо великих розмірах. За даними слідства, імовірно через дії екс-міністра держбюджет недоотримав 30,5 млн грн.

Нагадаємо, що глава НАБУ Артем Ситник заявив журналістам, що колишній генеральний прокурор Юрій Луценко взяв справу Олега Бахматюка, коли в НАБУ вже збиралися реалізовувати підозра.

Раніше повідомлялося, екс-глава НКРЕКУ Дмитро Вовк звинуватив представників НАБУ в покупці електроенергії практично на 50% ринкової ціни. Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу