За даними Державної служби статистики, українці віддають перевагу м’ясу вітчизняного виробництва.
Так, продажу вітчизняного м’яса в І кварталі 2020 року склали 4 млрд грн, що становить 97,2%. Решта – 2,8% – імпортний продукт. При цьому, в порівнянні з 2019 роком, споживання м’яса в Україні зросло на 10,1%.
Схожа ситуація з уподобаннями жителів України при покупці м’ясних продуктів. У I кварталі 2020 жителі країни придбали в роздріб м’ясних продуктів на 6 млрд грн. Продажі м’ясних продуктів українського виробництва склали 57 млрд грн, іноземного – 300 млн грн. За рік споживання м’ясних продуктів в Україні зросла на 12,9%.
За десять років експорт м’яса курки з України виріс в 30 разів. Головний в Україні виробник і експортер курячого м’яса, компанія МХП ( “Наша Ряба”) в I кварталі 2020 виробила 178,6 тис. Тонн, що на 4% більше, ніж роком раніше. При цьому вартість на курку знизилася на 11%.
Нагадаємо, що в Україні за рік суттєво подешевшала курятина. Про це свідчать дані Державної статистки України. Як вказує відомство, ціна на куряче м’ясо в річному значенні впала відразу на 13,5%.
Раніше повідомлялося, що за даними профільної асоціації «Ягідництво України» в українському експорті серед фруктів за обсягами поставок лідирують яблука і груші, а за кількістю виручених від продажу коштів – яблука і лохина.
Україна експортує також заморожені ягоди, плоди кісточкових (в основному вишні) та яблуко кубик. Найбільшу експортну позицію становить яблучний концентрат.