Тварин будуть реєструвати по-іншому

Поділитися:

У Верховній Раді зареєстрували законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин”. Про це заявили в Державній продовольчої споживчої службі.

Ухвалення нового документа передбачає встановлення єдиних правил контролю з ідентифікації і реєстрації тварин. Такі зміни передбачені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Ось ряд нововведень, пропонованих законопроектом:

  • встановлення єдиних правил державного нагляду і контролю з ідентифікації і реєстрації тварин в господарствах на ринку тварин;
  • спрощення механізму відшкодування коштів з Держбюджету за проведення ідентифікації тварин для власників-фізосіб.
  • впровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин (котів, собак) і диких тварин, які перебувають у неволі, державний контроль за їх переміщенням та проведенням ветеринарно-санітарних заходів.

Нагадаємо, що на Бойківщині, яка охоплює Львівську та Івано-Франківську області активно розвивається галузь вівчарства.

За словами голови Асоціації вівчарів Василя Стефурака, в цьому році через карантин, не було традиційних фестивалів. Однак робота не чекає і потрібно зберігати поголів’я від нападу хижаків і заготовлювати сир.

Раніше повідомлялося, що Державне підприємство «Система електронних торгів арештованим майном» (сетах) успішно організувала продаж близько дев’яти собак, які стали своєрідним лотом за борги їх колишніх господарів. Продажі велися з 2015 року, повідомляє керівник органу Олександр Мамро.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу