ЄС запровадив санкції проти депутатів Держдуми РФ

Поділитися:

У вівторок, 22 лютого 2022 року, відбулося засідання міністрів закордонних справ Європейського союзу. На цій зустрічі було прийнято одноосібне рішення щодо запровадження низки санкцій проти Росії за її недавнє визнання ЛДНР незалежними територіями.

Дану інформацію надав глава Міністерства закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан. Також він наголосив, що дії уряду Росії – явне порушення міжнародного права.

Голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель повідомив, що пакет санкцій, розроблений і схвалений на засіданні, «завдасть біль Росії і це буде великий біль». Ці дії сьогодні були підготовлені спільно з партнерами з таких країн, як Канада, США та Великобританія.

Згідно із затвердженими санкціями, обмежувальні заходи поширюватимуться на 351 члена Державної думи, які проголосували за заяву президента РФ Володимира Путіна про визнання ОРДЛО. У чому саме полягають санкції у цьому випадку – поки що не відомо.

Це лише перший пакет санкцій і чи буде продовження – залежить від подальших дій російської влади. Але члени Євросоюзу розраховують на успішний вихід з напруженої політичної ситуації. Боррель заявив, що він і його колеги віддають перевагу дипломатичному варіанту розв’язання питань і розраховують схилити до такого ж підходу Путіна.

Нагадуємо, що Держдума Росії ратифікувала указ Володимира Путіна про “визнання незалежності” Донецької та Луганської народних республік.

Раніше ми писали, що Росію можуть виключити із членства в Європейському банку реконструкції та розвитку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу