Стали відомі результати переговорів Блінкена та Лаврова у Женеві

Поділитися:

На зустрічі з главою МЗС РФ держсекретар США пообіцяв Росії жорстку відповідь.

У Женеві відбулися переговори держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Обговорювалася тема безпеки та агресії РФ проти України. Зустріч тривала півтори години, сторони обмінялися низкою заяв.

Ентоні Блінкен заявив, що США налаштовані вирішувати проблеми з Росією мирним шляхом, але у разі ескалації буде дано жорстку відповідь.

Також він зазначив, що США не чекають великих результатів від переговорів.

«Ми не очікуємо, що зможемо вирішити всі наші протиріччя сьогодні, але ми зможемо намітити шлях дипломатії та діалогу для вирішення конфлікту мирним шляхом», – заявив він.

У свою чергу Лавров сказав, що Росія також не очікує великих проривів від цих переговорів, проте чекає на конкретні відповіді на свої пропозиції.

«Пропозиції гранично конкретні. Очікуємо на такі ж конкретні відповіді в руслі та в повній відповідності до тих зобов’язань, які були прийняті на найвищому рівні в рамках ОБСЄ з проблем неподільності та безпеки. Щоб жодна країна не зміцнювала свою безпеку за рахунок безпеки будь-якої іншої країни», – заявив глава МЗС РФ.

Також Лавров заявив, що сподівається, що хоч «хтось у Держдепі» не займався підготовкою матеріалів про дезінформацію Росії і сконцентрувався на пропозиціях РФ.

Це вже четверті переговори Росії із представниками Заходу з початку року. Вони проходять на тлі масового перекидання російських військ до кордонів України. Раніше в січні відбулися переговори Росії з представниками США, НАТО та ОБСЄ.

Нагадаємо, директор Центрального розвідувального управління Вільям Джозеф Бернс відвідував Берлін за тиждень до офіційного візиту держсекретаря Ентоні Блінкена до Німеччини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу