Стало відомо, хто з українців отримає економічний паспорт

Поділитися:

Законопроект «Про економічний паспорт», який ініціює президент Зеленський, за рекомендаціями Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинен буде розглянутий Верховною Радою в першому читанні.

Сам документ передбачає накопичення державних внесків на індивідуальні рахунки учасників Фонду, забезпечуючи таким чином виплати на умовах та у порядку, відповідно до цього Закону.

Сама назва «економічний паспорт», як запевняє Головне управління науково-експертного управління (ГНЕУ), згадується виключно у назві законопроекту, але всередині цей термін не використовується.

Під Фондом мається на увазі створений Фонд майбутніх поколінь – юридична особа зі статусом некомерційної діяльності. Його основна та єдина роль – система накопичення державних внесків для учасників Фонду з можливістю інвестування активів (у майбутньому) та здійснення виплат.

Кошти мають надходити до Фонду з держбюджету, але саме ті, що були сплачені як податки за користування надрами для отримання корисних копалин загальнодержавного значення.

Важливо також зазначити, що щорічний державний внесок має бути визначений у сумі двох мінімальних зарплат, встановлених 1 січня календарного року. Гроші на індивідуальному рахунку зберігаються щонайменше до досягнення повноліття (18 років) учасником Фонду.

Учасником Фонду може стати громадянин України, народжений із 1 січня 2019 року (включно). Щоб отримати виплату, учаснику Фонду має виповнитись 18 років, а також бути громадянином України та проживати на її території протягом останніх п’яти років.

Раніше ми писали про те, на що можна буде витрачати кошти, отримані Фондом і як рахунки будуть накопичуватися.

Також ми розповідали про подробиці запровадження економічного паспорта.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу