Силовики розкрили корупційну схему у Київському дитячому діагностичному центрі

Поділитися:

Силовики викрили корупційну схему, яка діяла в столичному дитячому діагностичному центрі. До оборудки причетна чиновниця Київської міської державної адміністрації, громадські діячі і ексзаступниця міністра соцполітики Олександра Чуркіна. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Шахраї вимагали кошти від співробітників установи. До схеми були залучені керівник Центру та понад десять осіб медперсоналу. Щотижня співробітники закладу платили відсотки з неофіційного лікування пацієнтів, сум, які були отримані від орендаторів площ установи, прибутків від закупівлі товарів та послуг у підконтрольних постачальників за завищеними цінами. А також коштів за внесення недостовірних відомостей до медичної системи Helsi за ніби-то проведену вакцинацію від COVID-19 по 250 доларів з людини з подальшою реєстрацією у застосунку «Дія».

Така схема діяла у лікарні майже рік. Директорку діагностичного центру затримали на «гарячому». Під час одержання від підлеглої чергового щотижневого платежу у 30 тисяч гривень. До цього було зафіксовано факт отримання нею 24 тисяч хабаря за незвільнення співробітника медзакладу за надуманими обставинами.

Під час обшуків були виявлена та вилучена чорна бухгалтерія, банківські картки, через які проводилися розрахунки і готівка, яка ймовірно була незаконно отриманою. Наразі всім відомим фігурантам цього кримінального провадження повідомлено про підозру і вирішується питання про обрання для них запобіжних заходів. Слідство у даній справі триває.

Раніше ми повідомляли, що СБУ ліквідувала велику мережу з виготовлення COVID-сертифікатів.

Також писали, що у Нацполіції розповіли, скільки справ відкрили за підробку сертифікатів про вакцинацію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу