Укроборонпром ініціював перевірку НВК «Іскра»

Поділитися:

Науково-виробничий комплекс «Іскра», що спеціалізується на розробці та виробництві наземної радіолокаційної техніки, перевірять на предмет виконання державних контрактів для Міністерства оборони. Здійснить службову перевірку державний концерн «Укроборонпром».

Інформацію про це озвучили у Міністерстві оборони.

Таке рішення керівництво держконцерну ухвалило на основі повідомлень ЗМІ. Раніше медіа розповіли, що провідний розробник та виробник наземної радіолокаційної техніки «Іскра» нібито припиняє діяльність. Мовляв, причиною стала відмова Міноборони від усіх держзамовлень, у тому числі на два важливих вироби на замовлення Збройних сил.

Зараз у Міноборони наголошують, що оскільки «Іскра» – стратегічний для економіки та безпеки держави об’єкт, законодавство не дозволяє припинити його діяльність.

Також у відомстві запевняють, що не відмовлялись від продукції. Проте існує затримка з виконанням за одним з контрактів. Усі обставини стануть відомі за результатом перевірки.

У Міноборони додають, що спільно з Укроборонпром працюють над вирішенням даної ситуації, щоб високотехнологічне обладнання було передане українській армії якомога швидше.

Раніше повідомлялося, що майже півмільйона застави визначили для заступника начальника управління військових представництв Міноборони, який хотів за 17 мільйонів гривень підкупити директора внутрішнього аудиту відомства.

Також ми писали, що в плани закупівлі Міноборони включено майже 500 позицій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу