У плани закупівлі Міноборони включено майже 500 позицій

Поділитися:

Міністерство оборони та Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки погодили та затвердили план закупівель на строк у три роки (з 2022 до 2024 року).

Заступник міністра оборони висловив подяку профільному Комітету за конструктивну та в перспективі плідну співпрацю. За його словами, Міноборони вперше за всю історію отримало можливість закупити близько 500 позицій протягом трьох років, згідно з узгодженим планом. «Це дозволить зробити нашу діяльність більш системною та ритмічною», – зазначив чиновник.

Він також додав, що насамперед відомство займеться питаннями, пов’язаними з річним планом на 2022 рік. Необхідно завершити всі процеси, зокрема, перевірити кількісні показники та цифри. «Ми станемо більш очікуваним партнером для постачальників товарів, робіт та послуг. Це вигідно для бізнесу, але насамперед це захищає інтереси наших військових», – запевняє заступник міністра оборони.

Повідомляється, що одночасно з оптимізацією закупівель Міноборони звертає увагу у бік демонополізації постачання, що вже впроваджується в організацію харчування військових.

Чиновник пояснив, що у 2022 році потреби у харчуванні будуть поділені на 12 лотів, що дозволить розширити вибір потенційних постачальників продуктів харчування. Завдяки конкуренції можна підвищити вимоги до якості продукції, що поставляється військовим. До речі, вартість цих лотів варіюється від 275,8 мільйона гривень до 388,4 мільйона гривень.

Раніше ми повідомляли про провал будівництва складів для боєприпасів, незважаючи на те, що Міноборони виділило на арсенали мільярд.

Також ми писали про заяву міністра оборони України про те, що витрати на оборону необхідно щонайменше збільшити втричі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу