Торгівля між Польщею та Україною досягла 11 млрд доларів

Поділитися:

Рекордні обсяги торгівлі, уточнюють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За результатами цього року двостороння торгівля між Україною та Польщею перетне позначку 10 мільярдів доларів, а разом із послугами цей показник досягне 11 мільярдів.

Про це повідомили у посольстві України у Польщі. Зазначається, що вперше після вступу Польщі до ЄС 2004 року для України сформувалося позитивне сальдо у торгівлі з цією країною.

Цього року Польща впевнено закріпилася другого найбільшого торгового партнера та експортного ринку України, поступаючись лише Китаю.

У посольстві також додали, що цього року обсяг польських інвестицій в Україні вперше перевищив $1 млрд, причому вже у першому півріччі. Водночас зростають українські інвестиції в польську економіку.

Проте проблема постійної нестачі дозволів для українських міжнародних перевізників все ще залишається гострою. Тому завдання України максимально логістично інтегруватися до ЄС.

Тим часом Польща звинувачує Україну у блокуванні товарних поїздів із Китаю в обмін на збільшення кількості дозволів для в’їзду на територію країни українських вантажівок.

У цілому, Держстат зафіксував загальне збільшення імпорту та експорту. У період із січня по жовтень поточного року імпорт товарів в Україну збільшився на 32,1% – до 57,03 млрд доларів, експорт – на 37,5%, до 54,47 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу