У Міністерстві оборони України заявляють, що перекриття росіянами акваторії Азовського моря – це провокація

Поділитися:

Повідомляється, що Росія попередила про розміщення своїх катерів в Азовському морі на відстані чотирьох морських миль від українських берегів. Про це стало відомо після заяви Міноборони України.

У відомстві уточнили, що мета розміщення військових катерів РФ полягає у проведенні артилерійських стрільб. Проте ця ситуація, за заявою уряду, свідчить виключно про провокацію з боку Росії.

70% Азовського моря зараз перешкоджають судноплавству, а техніка знаходиться у безпосередній близькості до населених пунктів України та військових баз.

Заступник командира дивізіону морської охорони з місцем дислокації у Бердянську наголосив, що український корабельно-катерний склад Морської охорони перебуває на службі у морі постійно. Він відстежує обстановку і у разі чого готовий у межах своєї компетенції захищати недоторканність українських кордонів.

Чиновники зазначили, що подібні дії з боку Росії продовжуються вже протягом тривалого часу і є досить систематичним, що згодом призводить до перешкод вільного судноплавства.

У Міноборони навігаційні попередження про обмеження судноплавства Росією називають відкритою провокацією, оскільки це відбувається поблизу базування українських ВМС та цивільних портів.

Нагадаємо, нещодавно до Одеси на борту судна Ocean Grand прибули із США два патрульні катери типу «Island».

Також раніше ми вже писали про те, що головнокомандувач українських Збройних сил вважає, що Росія постійно провокує ЗСУ України, зокрема, на морських ділянках – на Азовському та Чорному морях.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу