Руслан Хомчак на форумі розповів, як росіяни провокують ЗСУ

Поділитися:

На Всеукраїнському форумі «Україна 30» головнокомандувач українських Збройних сил Руслан Хомчак повідомив, що Росія постійно провокує ЗСУ України, у том числі, на морських ділянках – на Азовському та Чорному морях. Він зазначив, що, зокрема, під виглядом військових навчань та проведення бойових стрільб масово перекриває райони для судноплавства. А в Азовському РФ прагне продемонструвати, що це її внутрішнє море, наголосив посадовець.

Водночас, Хомчак зауважив, що українські військово-морські сили мають право повноцінно реагувати на провокації. На відміну від РФ, Україна ніколи не провокує нікого в акваторії Чорного чи Азовського морів до активних дій та застосування сили, однак, готова дати відсіч. Головнокомандувач, при цьому, визнав, що сили наразі неспіврозмірні. І саме через це триває активна розбудова військово-морських сил ЗСУ. У тому числі, і за допомогою партнерів – Сполучених Штатів та Великої Британії.

Раніше ми повідомляли, що очільник Служби безпеки Іван Баканов вважає, що Росія загрожує побудові ефективної системи безпеки в Україні. Про це він заявив на форумі “Україна 30. Безпека країни”.

Також ми писали, що Міністерство оборони США вирішило додатково виділити 125 мільйонів доларів для зміцнення безпеки України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу