Стали відомі подробиці запровадження «економічного паспорта»

Поділитися:

Експерти заявляють, що під час запровадження «економічного паспорта українця» можуть бути різні розрахунки. Так, за словами економіста Олега Пензіна, в рамках такої ініціативи частина ренти, яка зараз надходить у державний бюджет, буде спрямована на персоніфіковані банківські рахунки дітей, які народжені з певної дати.

Попередньо за весь період (з народження дитини і до її повноліття) на рахунку може акумулюватися – 10-12 тисяч гривень.

При цьому, експерт зауважує, що сума не така значна і невідомо, чи вона допоможе дитині, та це однозначно зменшить надходження до держбюджету від сплати ренти.

Як відомо, президент анонсував впровадження в країні «економічного паспорта українця». Це будуть рахунки для дітей, де накопичуватимуться гроші від сплати за використання надр. Кошти діти зможуть витратити на освіту чи житло після свого повноліття.

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський вже зареєстрував у парламенті чотири проєкти законів щодо «економічного паспорта українця», свідчать картки законопроєктів, оприлюднених на сайті Верховної Ради.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський нагадав, що введення «економічного паспорта» було однією з його обіцянок під час виборчих президентських перегонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу