Антикорупційний суд знову продовжив арешт брата Вовка

Поділитися:

Резонансна справа, в якій фігурує брат скандального глави Окружного суду Павла Вовка — Юрій Зонтов знову стала предметом обговорень у ЗМІ, повідомляє «‎Перший Діловий»‎.

Вищий антикорупційний суд вкотре продовжив строк тримання під вартою Юрія Зонтова, якого підозрюють у заволодінні великою сумою шляхом шахрайства, а також у підбурюванні до хабарництва. Цього разу до 28 січня.

Юрія Зонтова затримали разом з колегою-адвокатом при отриманні хабара у квітні цього року. За 100 тисяч доларів вони обіцяли вирішити питання з одним з суддів ОАСК, а саме забезпечити позитивне рішення по справі за позовом одного підприємства завдяки зв’язкам із головою суду Павлом Вовком. В результаті Зонтова заарештували з можливістю внесення застави на суму 35 млн 180 тисяч гривень. Однак з часом заставу поступово зменшували, але арешт продовжували.

Нині ж, у зв’язку з наближенням дати завершення дії арешту, прокурор САП просив його продовжити на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково. А саме: продовжив арешт до 28 січня, але зменшив заставу до 7,5 млн гривень.

Примітно, що Юрія Зонтова також підозрюють у брехні в деклараціях: за даними слідства, він не вказав будинок та великі обсяги готівки, які знайшли детективи НАБУ.

Нагадаємо, що слідство у справі брата скандального голови Окружного суду Павла Вовка — Юрія Зонтова триває вже понад півроку.

Цього разу суд не ухвалив жодного рішення, а знову продовжив його арешт до 2 грудня, причому суму застави знизив удвічі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу