Регіони звинувачують «Нафтогаз» у порушенні меморандуму

Поділитися:

У регіонах країни не вистачає газу, який має постачати «Нафтогаз» за пільговою ціною. Таку заяву зробілі в Асоціації міст України.

Дані Асоціації свідчать про те, що держкомпанія відмовляється переглядати обсяги постачання палива, яке використовують для подачі тепла до будинків українців. Через це представники місцевої влади звернулися до Кабміну із офіційним проханням вирішити проблему.

Згідно із меморандумом про незмінні ціни на тепло для населення, який було укладено між Кабміном та Асоціацією міст, «Нафтогаз» має продавати «на місця» газ по 7,42 грн за кубометр.

Однак в Асоціації наголосили, що «Нафтогаз» спочатку сам встановив обсяги постачання «пільгового» палива, а зараз відмовився переглядати ці обсяги.

«Предбачених «Нафтогазом України» обсягів газу виявилося недостатньо. При цьому «Нафтогаз України» відмовився коригувати встановлені обсяги споживання природного газу», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, вже у жовтні виробникам тепла довелося купувати газ за ринковими цінами.

Нагадаємо, в Україні на 26 компаній-операторів газорозподільних мереж чекають позапланові перевірки регулятором. Таке рішення підтримала Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунпослуг на своєму засіданні 24 листопада.

За словами експертів, українцям варто очікувати на зростання цін на електроенергію на тлі підвищення прайс-кепа з боку НКРЕКП.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу