Податківці поновили плани перевірок бізнесу

Поділитися:

Державна податкова служба поновила плани перевірок бізнесу. Про це свідчить план-графік документальних планових перевірок на поточний рік сайті відомства.

Експерти зауважують, внесено зміни у розділ І та ІІ «Документальні планові перевірки платників податків-юридичних осіб» та «Документальні планові перевірки фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів».

Графіки розміщено, враховуючи коригування станом на листопад цього року. У підсумку – у план внесено 4162 юросіб.

Згідно з планом державних органів, у 2022 році кількість перевірок бізнесу перевищить 29,9 тисяч. Це більше на 25 тисяч рейдів, запланованих на 2021 рік. Початковий план перевірок, передбачених на 2021 рік, включав тільки 4,9 тисяч. Проте чиновники вирішили збільшити кількість рейдів, додавши до плану ще 38,6 тисяч перевірок, що в сумі дало 43,5 тисяч. Відповідно новий план рейдів на 2022 рік перевищить попередній.

Також ми писали, що у Полтавській області силовики заблокували діяльність конвертаційного центру, який за цей рік вивів у «тінь» близько пів мільярда гривень. Організаторами виявились місцеві жителі, колишні податковці. Завдяки конвертцентру підприємства спокійно уникали сплати податків, конвертуючи гроші у готівку. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Нагадаємо, в Офісі бізнес-омбудсмена повідомили про зростання кількості скарг на порушення державних органів, які отримують від підприємців. Так, у липні-вересні поточного року їх обсяг зріс на 20% проти показника за другий квартал цього року, до 638-ми.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу