СБУ розкрила схему крадіжки коштів на закупівлі апаратів ШВЛ

Поділитися:

Служба безпеки розкрила схему крадіжки коштів службовцями медзакладів Києва. Згідно з інформацією, вони привласнили 2 млн грн, виділених на боротьбу з коронавірусом, зокрема, для закупівель анестезіологічних систем та апаратів штучної вентиляції легенів. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

«‎До «‎схеми»‎ причетні не лише посадовці медичних установ, а й приватні підприємці, які продавали відповідне обладнання. Розкрадання коштів відбувалося за рахунок включення до вартості угод суми ПДВ, хоча, насправді, законодавством передбачено звільнення від оподаткування ПДВ такі операції»‎, – йдеться у повідомленні.

Згідно з даними слідства, головному бухгалтеру держустанови Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Крім того, за результатами проведення додаткових процесуальних дій вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності керівництва підприємства-постачальника за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила посадовців філії держкомпанії, що перебуває в управлінні міністерства інфраструктури, на оборудках з офісними та складськими приміщеннями.

Також ми повідомляли про те, що СБУ заблокувала незаконне заволодіння землею військового містечка у Львівській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу