У «Нафтогазі» закликають посилити вимоги до постачальників газу

Поділитися:

Глава правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявляє, що замовники в електронній системі Prozorro мають посилити вимоги надання фінансових гарантій до газопостачальників через те, що низка компаній масово ігнорує виконання договорів із бюджетними організаціями.

За його словами, ті бюджетні організації, які раніше виходили на ринок наразі мають ставити такі вимоги, щоб лише надійні постачальники мали право брати участь у тендерах.

Антимонопольний комітет також має переглянути підхід до вимог з надання фінансових гарантій від організаторів торгів, які до цього вважалися зайвими та обмежували конкуренцію між постачальниками.

Деякі компанії виходили на ринок поставок задля здійснення спекуляції на цінах купівлі і продажу «блакитного палива», нагадав Вітренко.

Раніше повідомлялося, у НАК «Нафтогаз України» запевнили, що вартість природного газу для населення найближчого опалювального сезону не перевищуватиме 7 гривень 42 копійок за кубометр, і вистачить на задоволення потреб усіх споживачів.

Також ми писали, що глава правління НАК «Нафтогаз України» заявив, що Україна має намір імпортувати газ із Румунії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу