У «Нафтогазі» розповіли про ціни на газ взимку

Поділитися:

У НАК «Нафтогаз України» запевняють, що вартість природного газу для населення найближчого опалювального сезону не перевищуватиме 7 гривень 42 копійок за кубометр, і вистачить на задоволення потреб усіх споживачів. Як стверджує глава правління НАК Юрій Вітренко, компанія має достатнього «блакитного палива».

«Ми, продаючи газ за ціною 7,42 грн для потреб населення, робимо так, що ціна на газ для потреб населення цієї зими не підніметься», – наголосив посадовець.

Разом з цим Вітренко визнав, що зараз складніша ситуація з об’єктами соціальної інфраструктури. Мовляв, коли на газовому ринку різко підскочили ціни – переважна більшість газопостачальників, які є недержавними компаніями, виявились ненадійними постачальниками.

Посадовець додав, що на випадок банкрутства компаній – всі об’єкти соціальної інфраструктури не залишаться без газу, ресурсом забезпечить постачальник останньої надії – «Нафтогаз». Ціна на газ для таких об’єктів становитиме 16,8 грн за кубометр (разом з ПДВ та витрат на транспортування).

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України стежитиме за націнкою газсбутів в рамках формування ціни на газ в Україні. Про це повідомив глава правління компанії.

Також писали, що у «Нафтогазі» моделюють проходження опалювального сезону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу