Мінекономіки фіксує зростання української економіки

Поділитися:

У Міністерстві економіки констатують про зростання української економіки. Як йдеться в огляді економічної активності, у січні-серпні ріст валового внутрішнього продукту прискорився до 2,9% проти 2,1% в січні-липні.

«У січні-серпні 2021 року, за розрахунками Міністерства економіки, зведений індекс виробництва (СІП) збільшився на 2,1% (на 1,3% в січні-липні 2021, падіння на 5,8% за вісім місяців-2020), ВВП – на 2,9% (на 2,1% в січні-липні 2021, падіння на 5,7% за вісім місяців-2020)», – зазначається в огляді.

Зокрема, у серпні цьогоріч виробництво показало зростання майже усіх видів економічної діяльності, окрім оптової торгівлі. Мовляв, ситуацію підтримували високі ціни на світових товарних ринках, активне нарощування обсягів агровиробництва, оптимістичні настрої бізнесу в умовах дії «зеленого» рівня епіднебезпеки в країні.

Водночас, у Мінекономіки наголошують, що поки рано говорити про повноцінне посткризове відновлення. Адже внутрішнє відновлення економіки ще залежить від глобальних змін та ризиків. Це і стан стабільності політичних і економічних відносин між деякими державами, зловживання РФ домінуючою позицією на газовому ринку, суттєве здорожчання блакитного палива, новий мутований штам коронавірусу.

Нагадаємо, що після того як в серпні була зафіксована дефляція, у вересні відновилося зростання споживчих цін, однак воно було незначним і сезонним. Про це повідомили в Міністерстві економіки України та назвали цифри: за перший осінній місяць споживчі ціни виросли не 1,2%.

Також ми писали, що у світі вводять глобальний податок, за який вже проголосували в більшості країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу