У світі вводять глобальний податок

Поділитися:

У світі запровадять єдиний податок у 15% на діяльність глобальних корпорацій. Про це домовилися країни Організації економічного співробітництва і розвитку. Таку пропозицію підтримали 136 країн зі 140-ка, які брали участь у переговорах.

На ці країни припадає більше 90% світового Валового внутрішнього продукту. Реформа пошириться на сотні найбільших світових компаній, перерозподіливши 125 мільярдів доларів.

Зокрема, міністр фінансів Францїї назвав відповідну податкову норму справедливою.

«Угода відкриває дорогу до справжньої податкової революції XXI століття. Це революція, оскільки назад ми вже не повернемося. Це податкова революція, оскільки вона зробить оподаткування більш справедливим. Цифрові гіганти нарешті будуть вносити справедливий податковий внесок в ті країни, де вони заробляють», – наголосив французький міністр фінансів Брюно ле Мер.

Проте, документ розкритикувало міжнародне об’єднання Oxfam, яке займається проблемами бідності. Мовляв, закладені в ньому параметри занадто низькі, і для бідних країн нічого не зміниться, а саме в їхніх інтересах проводять відповідну реформу.

Раніше повідомлялося, що стали відомі причини подорожчання нафти на світових ринках.

Нагадаємо, що світові центробанки тільки в серпні поточного року закупили 28,4 тонни золота. Йдеться про поповнення золотовалютних резервів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу