Крісталіна Георгієва залишиться на посту глави МВФ

Поділитися:

Крісталіна Георгієва надалі очолюватиме Міжнародний валютний фонд. Як йдеться в заяві, опублікованій пресслужбою фонду, Виконавча рада МВФ висловила їй підтримку за підсумком факту перевірки щодо порушення під час складання рейтингу Світового банку Doing Business-2018.

Зазначається, що Виконавча рада вважає представлені відомості такими, які не несуть в собі достеменних доказів того, що директор-розпорядниця відігравала неналежну роль під час підготовки вищевказаного звіту тоді, коли керувала Світовим банком. Рада висловила переконання, що Георгієва здатна надалі ефективно працювати на чинній посаді, дотримуючись високих стандартів управління і сумлінності.

Раніше стало відомо, що Світовий банк вирішив відмовитися від підготовки та оприлюднення традиційних рейтингів Doing Business через виявлені порушення в підготовці звітів у період 2018-го та 2020-го років.

Також ми писали, що Reuters повідомив про те, що Виконавча рада МВФ запланувала закритий захід, в ході якого стане відомо, чи залишиться Крісталіна Георгієва на своєму посту.

Нагадаємо, що глава Міністерства фінансів Сергій Марченко розповів, що розраховують отримати транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 700 мільйонів доларів до кінця поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу