Біткоїн може стати новим засобом відмивання грошей

Поділитися:

Нова схованка для приховування нечесно нажитих коштів. Власники криптовалюти можуть спокійно скуповувати біткоїни та не хвилюватися, що можуть потрапити під податкову перевірку. Адже декларувати ці цифрові активи під час податкової амністії — процесу легалізації тіньових грошей — закон їх не зобов’язує. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

За словами юристів, це пов’язано з тим, що згідно з законодавством, криптовалюта — це віртуальний актив, і аж ніяк не являється грошима чи майном. Також практично всі криптовалюти не ґрунтуються ні на яких угодах, а тому є незабезпеченими віртуальними активами. Тобто, не підтверджують ніяких матеріальних прав і вважаються нематеріальним благом.

А це все говорить про те, переконані експерти, що бізнесмени та олігархи зможуть приховувати незаконно зароблені кошти та ухилятися від сплати податків. Відповідно, можна просто купити біткоїнів та не вдаватися до податкової амністії.

Нагадаємо, що податкова амністія або одноразове добровільне декларування стартувало 1 вересня. Це означає, що українці протягом року зможуть задекларувати досі приховане від податкової майно та уникнути запитань щодо його походження. Але мають сплатити одноразову компенсацію. Загальна ставка збору становить 5 відсотків, для зарубіжних активів — 9%, по ОВДП —2,5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу