70% українців негативно оцінили економіку країни

Поділитися:

Українці висловилися, як вони оцінюють економічне становище країни. Опитування провели у січні-серпні поточного року аналітики Research & Branding Group. Його результати засвідчили про те, що більшість опитаних громадян (61-71%) вважають поганою економічну ситуацію.

24-31% українців оцінили економіку як середню. Близько 4% – як хорошу. Також аналітики встановили, що за весь період опитування позитивні настрої громадян підвищилися ближче до серпня.

Близько половини респондентів заявили, що чинний напрямок розвитку нашої країни – неправильний (42-47%), трохи менше опитаних вважають його частково правильним і 36-45% – частково неправильним. І лише 8-14% громадян підтримали нинішній розвиток України.

Також опитування засвідчило, що в своїх очікуваннях з приводу подальшої економічної ситуації упродовж пів року серед громадян стабільно переважав негатив. Так, 42-46% респондентів заявили, що очікують погіршення, 29-36% – не сподіваються на зміни. І суттєво менше (14-18%) українців розповіли, що очікують покращень.

Нагадаємо, що у Міністерстві фінансів розповіли, що в України є додаткові кошти для розрахунку з боргами. 2,7 мільярда доларів коштів Міжнародного валютного фонду, недавно одержані Україною в рамках розподілу спеціальних прав запозичень, можна використовувати виключно на погашення боргів.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України зробили новий прогноз щодо збільшення валового внутрішнього продукту (ВВП) в державі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу