Мінфін розповів, за рахунок чого буде гасити борги

Поділитися:

У Міністерстві фінансів розповіли, що в України є додаткові кошти для розрахунку з боргами. 2,7 мільярда доларів коштів Міжнародного валютного фонду, недавно одержані Україною в рамках розподілу спеціальних прав запозичень, можна використовувати виключно на погашення боргів.

Як повідомив голова Міністерства фінансів Сергій Марченко, представляючи проєкт державного бюджету-2022 у парламенті, відповідні кошти за своєю природою не є доходами, а джерелом боргових зобов’язань.

«Тому такі кошти можуть бути спрямовані виключно на заміщення боргових зобов’язань», – наголосив очільник Мінфіну.

Як відомо, у серпні Міжнародний валютний фонд перерахував Україні 2,7 млрд доларів внаслідок додаткової емісії спеціальних прав запозичення (SDR) на 650 млрд доларів. МВФ виділяє ці кошти всім країнам-членам фонду на відновлення економіки після коронакризи. Кошти від МВФ направлені у резерви Національного банку.

Нагадаємо, вранці 21 вересня Міжнародний валютний фонд зробив оголошення про те, що почалася онлайн-місія в Україні. Йдеться про перегляд чинної програми stand-by і про плани на майбутнє співробітництво.

Раніше повідомлялося, що міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що Україна хоче продовжити програму stand-by із Міжнародним валютним фондом на пів року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу