У «Нафтогазі» проаналізували підвищення цін на газ в Європі

Поділитися:

У Державній компанії НАК «Нафтогаз» України прокоментували питання щодо зростання вартості газу в Європі. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Там кажуть, що всьому виною дії монополіста російської компанії «Газпром», яка штучним чином змусила Європу купляти газ дорожче.

Як заявив директор по інтегрованим комунікаціям компанії, Росія створила штучний дефіцит газу для того, щоб тиснути на рішення Європи в контексті питання щодо запуску «Північного потоку-2».

Також це сталося на тлі збільшення попиту на електроенергію, а також зниження вироблення ресурсу з боку поновлюваних джерел електроенергії.

«Це три основні чинники, які вплинули на різке зростання спотових цін на газ в Європейському Союзі та Україні. Зростання спотових цін на газ викликає збільшення вартості вугілля та електроенергії в Європейському Союзі», – вважає він.

Раніше в НАК «Нафтогаз України» розповіли, як можна зробити так, щоб ціна на природний газ в Європейському Союзі знизилася.

За словами голови правління держкомпанії Юрія Вітренко, ціну можна знизити та уникнути дефіциту, якщо пояснити ВАТ «Газпром», що чекають від нього готовності працювати за правилами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу