З жовтня пенсіонери отримають доплату

Поділитися:

Українські пенсіонери у віці 70-75 років щомісяця отримуватимуть доплати до 300 гривень з жовтня 2022 року, оголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на урядовому засіданні.

«Це ті категорії громадян, у яких пенсії менше середньої заробітної плати за 2020 рік», – уточнив він.

Також глава уряду розповів, що цієї осені також будуть впроваджені доплати. Вони стосуватимуться громадян, яким 75-80 років. Розмір такої доплати становитиме до 400 гривень.

За словами Шмигаля, з березня 2023 року проводитимуть щорічну індексацію доплат у рамках системної урядової політики щодо встановлення справедливіших соціальних виплат.

Також посадовець нагадав, що з минулого року почали здійснювати виплати по 500 гривень людям, яким 80+.

Раніше ми повідомляли, що у Світовому банку розповіли про те, як бачать реформу пенсійної системи України. Введення накопичувальної пенсії — найбільш правильний шлях, однак важливо і те, яким чином її введуть. Так, з точки зору експертів, потрібно перерозподіл витрат. В процес повинні бути включені і роботодавці, і працівники, і уряд, а ось впливу на поточні надходження до ПФУ бути не повинно.

Також ми писали, що накопичувальна пенсія могла б підвищити виплати на 25%. Так, за словами керівниці відомства Марини Лазебної, розмови про необхідність введення такої системи тривають 16 років. І ціна такого соціального та економічного зволікання — щорічно 600 тисяч громадян втрачають можливість долучитися до цієї системи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу