Стали відомі власники українських спиртзаводів

Поділитися:

З липня 2020 року в Україні розпочався розпродаж спиртових заводів. До цього призвів плачевний стан спиртової галузі.

Станом на 1 вересня Фонд державного майна вже продав на аукціонах спиртзаводів на 672,36 мільйонів гривень. Проте сума може суттєво зменшитись, адже кілька переможців аукціону знайшли причини відмовитися від купівлі об’єктів.

Зокрема, за стартовою ціною у близько 19 млн грн було реалізоване окреме майно Бершадського МПД, оскільки у конкурсі брав участь лише один учасник – ТОВ «Аква Солар Інвест», що за даними ФДМУ, перебуває під управлінням екскерівника Рава-Руського МПД на Львівщині Тараса Галайка.

З-поміж нових власників спиртових заводів – багато відомих у спиртовій галузі осіб. Зокрема, власником Мартинівського МПД на Вінниччині став «СТК Київ-Інвест» Руслан Антоненко, який уже має права на низку алкогольних торгових марок («Нестер», «Спиртоград» та «Grand Cota Grupp»). Як пишуть ЗМІ, саме його називали кілька років тому на прессконференції представників профспілки «Укрспирту» одним із «тіньових керівників спиртової галузі» на Вінниччині.

Власниками майна Немирівського МПД (придбаного за 55,08 млн грн) стали власники горілчаного бренду Nemiroff – Анатолій Кіпіш, Яків та Белла Фінкельштейн. Їхнє ТОВ «ЛВН Лімітед» виграло аукціон.

Великолюбінське МПД на Львівщині (реалізоване за 55 млн грн) та Кобиловолоцьке МПД на Тернопільщині (81,75 млн грн) викупила родина Олега Баляша, що володіє львівським горілчаним заводом «Гетьман».

Власником Артемівського МПД (придбаного за 30,3 млн грн) та Караванського МПД (53 млн грн) у Харківській області став харків’янин Костянтин Валеулін, президент футбольного клубу «Металіст» і групи компаній AES Group.

Овечацьке МПД на Вінниччині за 53 млн грн придбала родина Михайла Позднякова, що займається виробництвом гліцерину та біоетанолу.

Мишковицьке МПД на Тернопільщині за 12,88 млн грн викупила група «Кернел» Андрія Веревського.

Нагадаємо, що українські урядовці на своєму черговому засіданні схвалили стратегію розвитку «Приватбанку» на період до 2024-го року. Відповідно до пояснювальної записки до проєкту цього документа, ключовою метою є визначення стратегії для «хорошого банку», який придатний для його реалізації, а також підходу до приватизації.

Також повідомлялося, що планують на електронних торгах продати окреме майно Новоборовицького місця діяльності і зберігання спирту держпідприємства «Укрспирт», що на Чернігівщині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу