Влада затвердила стратегію приватизації «Приватбанку»

Поділитися:

Українські урядовці на своєму черговому засіданні схвалили стратегію розвитку «Приватбанку» на період до 2024-го року. Відповідно до пояснювальної записки до проєкту цього документа, ключовою метою є визначення стратегії для «хорошого банку», який придатний для його реалізації, а також підходу до приватизації.

Прописані три можливі варіанти приватизації фінустанови: у вигляді приватного розміщення усієї банківської установи; приватного розміщення «хорошого банку»;
IPO «хорошого банку». Загалом стратегія передбачає, що цей банк й надалі має утримувати провідні позиції у роздрібному сегменті банківського ринку, у малому та середньому бізнесі зі значним платіжним бізнесом, забезпечить привабливі варіанти приватизації. Фінустанова має зосередитися на напрямку малого і середнього бізнесу. Виходячи з цього, буде збільшене кредитування цього сегменту бізнесу на 150% разом державними програмами, прагнутимуть до збільшення еквайрингового бізнесу, що збільшить доходи фінустанови на 8,5 млрд гривень.

Планують залучити нових клієнтів у роздрібному бізнесі. Збільшення кредитування передбачається з 44 млрд до 82 млрд гривень разом з програмою пільгової іпотеки.

Банк надалі оптимізовуватиме витрати і вдосконалюватиме організаційні структури, скорочуючи регіональні мережі своїх відділень. Прагнутимуть досягнути прогнозний щорічний прибуток у понад 30 млрд гривень за прибутковості на капітал понад 40 відсотків, а також співвідношення витрат у доходах – менше 45 відсотків.

Також планують зосередитися на поверненні коштів, пов’язаних з ексвласниками.

Раніше ми писали, що за підсумками липня місяця в Національному банку України  заговорили про рекордний продаж валюти з боку українців. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Також повідомлялося, що за даними Національного банку, за перше півріччя банки державного сектору менше вкладали в українські державні папери. За січень-червень обсяг вкладень в ОВДП зменшився на 44 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу