Депутати прийняли три законопроекти для продовження роботи з МВФ

Поділитися:

Парламент ухвалив три законопроекти, які потрібні для продовження співпраці з міжнародними кредиторами. Зміни стосуються подання інформації від НБУ до уряду та врядування, повідомляє «Перший Діловий».

Згідно з документами, пропонується розширити кваліфікаційні вимоги для керівництва регулятора, а також уточнити повноваження та порядок роботи правління й наглядової ради. Для нівелювання ризиків можливого тиску на Національний банк, пропонується виключити положення закону, які зобов’язують регулятора підтримувати економічну політику уряду, якщо вона не суперечить забезпеченню стабільності гривні.

Також один із ухвалених законопроектів стосується валютного регулювання НБУ. Ним пропонується зобов’язати банки обмінюватись інформацією про належність рахунків їхніх клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентами. Це допоможе здійснювати валютний нагляд за операціями.

Нагадаємо, Київ очікує, що місія МВФ прибуде в Україну вже цього місяця. А у наступному очікують отримати другий транш кредиту у розмірі щонайменше 700 млн доларів.

Раніше в Офісі Президента заявили, що питання про надання чергового траншубуде винесено на засідання Ради директорів, крім цього очікується макрокредит до 14 вересня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу