Бельгія передасть Україні судно для досліджень

Поділитися:

У Міністерстві охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України повідомили, що Україна отримає від Бельгії старе дослідницьке судно «‎Бельгіка»‎ з п’ятьма лабораторіями на борту.

Завдяки йому можна буде вести незалежний від рибальства науковий моніторинг рибних запасів, фундаментальні наукові дослідження у відкритому морі, геологічну розвідку морського дна тощо.

Зазначається, що передача судна передбачена меморандумом, який підписали з Бельгійським федеральним офісом з наукової політики і Бельгійським королівським інститутом природних наук.

«‎Цим меморандумом бельгійська сторона підтверджує свою готовність безкоштовно передати Україні дослідницьке судно” Бельгіка “. Судно 1984 року в хорошому стані і має унікальне вбудоване обладнання, наприклад високоточні ехолоти»‎, – відзначають у відомстві.

Згідно з інформацією, в Україні судно почнуть використовувати вже цієї осені. Крім подарованого корабля, меморандум передбачає посилення співпраці українських і бельгійських вчених зі спільного вивчення Чорного моря.

Раніше ми повідомляли, що Українське корабле- та суднобудівне підприємство у Миколаєві – ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» – став банкрутом. У Господарському суді Миколаївської області відбулося чергове засідання у справі про його банкрутство.

Також ми писали, що у Чорному морі зазнало аварії українське судно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу