Українські заробітчани виїжджають в ЄС

Поділитися:

Глава Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування заявив, що коронавірус не зменшив потік українських трудових мігрантів. Проте, переважна більшість обирає роботу на складах та виробництвах, замість звичних сільськогосподарських робіт.

«Попит на людей, які їдуть на роботу в сфері сільського господарства, не зменшувався ні під час карантину, ані зараз. Робочі руки у сільському господарстві потрібні завжди. Польські фермери дуже розраховують на приїзд українців, які будуть працювати в сфері сільського господарства саме на сезонних роботах», — зазначив глава Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Експерт зазначив, що поляки мають таку ж саму демографічну кризу, як і в Україні. Відповідно вони їдуть працювати до Німеччини чи Великобританії. Таким чином з’являються робочі місця для трудових мігрантів.

У той же час населення Чехії становить лише 11 мільйонів. Це означає, що «вони можуть брати менше людей на роботу». Зокрема, у Чехії превалює робота на заводах. У них немає окремих місць для роботи у сільському господарстві. Тим не менш, експерт заявив, що у 2020 році у Чехії працевлаштувалося 150 тисяч українців.

«Найбільш масовий сегмент для працевлаштування — це молодь від 20 до 35 років. Це більш активні люди, у яких або ще немає сімей, або ще немає дітей. Вони обирають для себе можливість поїхати заробити грошей», — додав голова Асоціації.

Раніше ми повідомляли, що у Мінекономіки вирішили повернути додому заробітчан.

Водночас українські вчителі масово покидають Україну в пошуках кращих вакансій за кордоном. На цей час однією з найпривабливіших країн в цьому відношенні є Польща.
Так, від початку поточного року кількість вчителів, які вирішили поїхати до Польщі, зросла на 15%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу