Агрохолдинг «Агрейн» приховав АЧС та експортував заражену свинину

Поделиться:

В с. Жовтневому, що на Одещині, у жовні поточного року було зафіксовано один з наймасштабніших, за кількістю заражених свиней, спалах африканської чуми. Напередодні поодинокі випадки АЧС фіксувалися у сусідньому селі Калчево Болградської районної адміністрації.

Тоді в управлінні Держпродспоживслужби повідомили про те, що окремі фермери з домогосподарств намагалися приховати АЧС, не допускаючи спеціалістів до перевірок.

«Бессарабія зараз в зоні величезного ризику. Тут зосереджена найбільша кількість свинокомплексів, племзаводів і племрепродукторів», — зазначив начальник управління Сергій Гавура.

Тоді ж масово вирізали поголів’я і навіть продавали заражені тушки на місцевих ринках. Для того, щоб хоч якось врегулювати ситуація в селі був введений 40 денний карантин, який на жаль, не позначився жодними результатами.

У сусідньому селі Жовтневому тим часом фермерський свинний  комплекс агрохолдингу «Агрейн» пішов аналогічним шляхом приховування хвороби: на підприємстві засекретили зараження свого господарства, яке налічує більше 15 тис. свиней.

За словами одного з працівників холдингу, керівництвом «Агрейну» було надано вказівку на вирізку поголів’я та підготовку його до продажу і на експорт до країн Балтії.

Заражені тушки переправляли морем.

Працівникам холдингу суворо, під загрозою звільнення, заборонили повідомляти про АЧС в контролюючи органи. Погрожували також і несплатою заробітної платні.

«Нам сказали, що від держави компенсації за АЧС ніхто платити не буде. А тому, якщо не хочемо лишитися без заробітку, маємо тихо забивати свиней і відправляти їх на продаж», — розповів робітник ферми.

Нагадаємо, за порушення санітарних норма, що призвели до АЧС в Україні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів.

Як відомо, керівником агрохолдингу «Агрейну» є Павло Мамін.

За даними Реєстру Мінюсту компанія зареєстрована в офшорах.

Так, серед засновників «Агрейну» вказані наступні стуркутри:

КОМПАНІЯ «АГРЕЙН ФАЙНЕНС ЛІМІТЕД» з реєстрацією на Віргінських островах. Розмір її статутного внеску складає аж 9,60 грн.

КОМПАНІЯ «АГРЕЙН ХОЛДИНГ ЛІМІТЕД» з реєстрацією в Лімассолі (місто на Кіпрі). Розмір її статутного внеску складає аж 950,40 грн.

Кінцевими власниками «Агрейну» значаться МАЙКЛ ПЕК з Республіки Кіпр та ще один кіпріот — НІКОС-АЛЕКОС НІКОЛАУ.

А загальний розмір статутного капіталу одного з найбільших в Україні агрохолдингу, що входить до ТОП-20 за версією Форбс, складає – 960 грн!!!!!

Читайте также
GM Energy
19 апреля 2024 года - 13:04
GM Energy представила двунаправленные зарядные устройства для электромобилей «от автомобиля...
9 августа 2022 года - 5:24
Для обеспечения бесперебойного функционирования гидропривода используется специальная тормозная жидкость
28 февраля 2022 года - 12:12
Пока что неизвестно, какое именно наследие художницы Украина потеряла
28 февраля 2022 года - 10:30
Украинская делегация ехала через Польшу