Зеленський бере на особистий контроль українську картоплю

Поділитися:

Президент України пообіцяв взяти під особистий контроль ситуацію у вітчизняному картоплярстві. Прикро звучить, що ми картоплю імпортуємо, заявив він в ході робочого візиту в Херсонську область.

Під час зустрічі з аграріями віце-президент Української асоціації виробників картоплі поінформував главу держави, що в 2019/20 маркетинговому році Україна імпортувала 500 тис тонн картоплі на 3 млрд грн, тоді як сама займає 4-е місце в світі по виробництву цього продукту, щорічно вирощуючи 21-22 млн тонн. З них 4 млн т українці з’їдають, 4 млн т використовують в якості насіння, 7 млн ​​т згодовують худобі, решта – відходи.

Професійне картоплярство – це лише 5% внутрішнього виробництва. 95% продукції вирощується на присадибних ділянках.

Аграрний парламентський комітет доручив Мінагрополітики створити робочу групу з розвитку картоплярства, яка повинна розглянути пропозиції виробників.

Аграрії попросили президента України вплинути на Мінагрополітики, щоб воно створило робочу групу, яка розгляне можливість надання додаткових пільг і компенсацій картоплярства.

Раніше ми писали, що за перші п’ять місяців 2020 року Україна імпортувала з Росії картоплі на суму понад 7 млн ​​доларів.

Також ми писали, що картопля на ринках подешевшала на 25,7%.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу