За жовтень зросла заборгованість населення по комунальних платежах

Поділитися:

За інформацією Державної служби статистики, заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг у жовтні 2020 року збільшилася на 3,2% до вересня і склала 51 млрд грн (без урахування електроенергії).

Відомо, що в жовтні українці сплатили за послуги ЖКГ 9 млрд грн, що склало 81,2% нарахованої за цей місяць суми. Крім того, заборгованість за поставку електроенергії в жовтні склала 5,1 млрд грн.

Слід зазначити, що найбільш високий рівень оплати за комунальні послуги зафіксований в Херсонській (112,1% суми нарахувань, коштом погашення боргів попередніх періодів), Донецькій (108,1%) та Одеській (102,6%) областях.

При цьому в антирейтинг по оплаті послуг ЖКГ, з найбільш низькими платежами увійшли Закарпатська, Львівська, Сумська, Івано-Франківська, Київська, Чернівецька, Чернігівська, Волинська, Житомирська області та Київ (70-75% суми нарахувань).

Згідно з даними Держстату, з початку 2020 року з населенням укладено 40,1 тис. Договорів про погашення реструктуризованої заборгованості за комунальні послуги на загальну суму 445,2 млн грн. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 254 млн грн.

Нагадаємо, що за інформацією Управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури КМДА, в новому опалювальному сезоні в квитанціях за теплоенергію буде не одна, а чотири рядки для платежу.

Раніше повідомлялося, що в Державній службі статистики України оприлюднили результати підрахунків і вказали, скільки грошей отримують українці в якості зарплати за один місяць роботи. У дослідженні враховувалися дані, які відповідають зарплатам штатних працівників у вересні поточного року. Найбільша кількість з усіх опитаних отримує від 5 до 6 тис. грн – це 19%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу