За борги по комуналці можна позбутися субсидії

Поділитися:

Виплата субсидії українцям, які мають борги за комунальні послуги, буде повністю анульована згідно з новою постановою Кабінету міністрів України.

У Міністерстві соціальної політики заявили, що соціальна допомога українцям буде виплачуватися за двома форматами: готівкою і безготівковим розрахунком. У новому сезоні пільговики зможуть вибирати найбільш зручну для себе форму виплати державної допомоги.

Крім цього, в Мінсоцполітики зазначили, що з травня проводиться перевірка і аналіз виплат субсідіантов. Якщо одержувачі субсидії своєчасно оплачували рахунки за комунальні послуги, їм будуть і далі нараховувати допомогу.

Нагадаємо, що за інформацією Управління соціального захисту населення, через карантинні заходи процедура нарахування субсидії трохи ускладнилася. Однак тим громадянам, хто отримав субсидію за неопалювальний період (літо), яка почала діяти з 1 травня 2020 року, звертатися до місцевих УСЗН не потрібно. Одержувачам «літньої» субсидії «зимова» буде нарахована автоматично.

Раніше повідомлялося, що за даними сайту Міністерства соціальної політики, в липні 2020 року субсидію на оплату комунальних послуг отримали 2,9 млн українців.

Так, середній розмір субсидії склав 256,73 гривні, що на 4% менше, ніж місяцем раніше. Відомо, що загальна сума, яку виділили з державного бюджету на надання субсидій склала 389,9 мільйона гривень. З них 379,5 мільйона гривень субсідіанти отримали в готівковій формі, а 10,3 мільйона – в безготівковій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу