З податкового законопроекту виключать норму акцизу для «зеленої» енергетики

Поділитися:

З податкового законопроекту виключили норму про введення акцизу на електроенергію за «зеленим тарифом». Таке рішення ухвалив Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики та вже проголосував за оновлений законопроект у другому читанні. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Переглянули також ставки ренти на залізну та марганцеву руду, але не у бік збільшення, як анонсувалось, а навпаки – відняли від них витрати на логістику. Тож замість додаткових 4 мільярдів бюджет ще й лишиться в мінусі на 2 мільярди гривень.

Натомість у комітеті запропонували підтримати збільшення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом на 5%. Це має забезпечити додаткові 100 мільйонів гривень надходжень до бюджету.

Нагадаємо, що податковий законопроект мав на меті підвищити податки та акцизи для великого бізнесу, а також зменшити можливості для маніпуляцій з боку олігархів, зокрема там прописані норми, які суттєво змінюють систему оподаткування в металургії та альтернативній енергетиці. Це мало б принести додатковий дохід державі. Однак олігархи не бажають позбавлятися частини зі своїх надприбутків, тож вже активізували лобістичні кола, щоб змінити законопроект на свою користь. Нині депутати Верховної Ради винесли на розгляд більше ніж 11 тисяч правок до податкового законопроекту.

Раніше повідомлялося, що українці вважають податкову систему несправедливою.

Також ми писали й про податки для власників самобудів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу